İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Aziz Bayraktar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sancaktepe Aziz Bayraktar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Osmangazi Mah. Erguvan Sk. No 5A Sancaktepe / İstanbul
Vizyon
Öğrenmeyi ve çalışmayı ilke edinen, ilmi görüş ve anlayış kazanmış, şekilcilik ve ezbercilikten uzak, düşünen, sorgulayan, çözüm üreten ve inancını aklıyla bütünleştiren bireyler yetiştirmek. Vizyon; ideallerimizdir, hayallerimizdir, ne almak istediğimizdir. Vizyon; yönümüzü belirler, hedeflerimizden saptığımızda bize yol gösterir. Peygamberimizin "İki günü birbirine eşit olan ziyandadır." hadisi doğrultusunda her gün daha iyiye ulaşmak için çalışmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa sahip çıkan; öğretmeye istekli, öğrenmeyi öğrenen, mesleğini seven kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren; sorunlar karşısında dimdik ayakta durarak çözüm üretebilen; ailesine, ülkesine ve topluma faydalı nesiller yetiştiren; sorumluluklarının bilincinde dini, milli ve ahlaki değerlere sahip kendisine ve başkalarına saygılı, hoşgörü sahibi başarılı bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Öncelikli başarı hedefimiz milli ve manevi değerlerine bağlı, akademik başarıyı yakalamış, üniversiteye hazırlanma ve mesleki gelişim konusunda tam donanımlı nesiller yetiştirmek. Bunun için üniversite hazırlık kurslarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Her yıl öğrencilerimizin ortalama %70´ini üniversitelerin değişik bölümlerine yerleştiriyoruz.Türkiye´de örneği bulunmayan Kur´an-ı Kerim ihtisas salonumuzla ve uygulama camimizle öğrencilerimize daha etkin bir Kur´an eğitimi veriyoruz. Yanı sıra okulumuz imkanları dahilinde bulunan açık ve kapalı spor alanları ile öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyor ve besyo hazırlık kursları ile tam destek veriyoruz.
Arapça - İngilizce
Ulaşım
Okulumuzun yakınında bulunan Aydoğdu Otobüs Durağından 18Y - 131V - 132N - 132YM - 320A hat numaralı İETT otobüsleri, yine okulumuzun yakınında bulunan Nermin Ahmet Hasoğlu İHO Otobüs Durağından 11V - 18Y - 19V - 122V - 132N - 132YM - 320Y hat numaralı İETT otobüsleri geçmektedir.

Kartal köprüsü yönüne giden minibüslerin durakları da okulumuzun yakında yer almaktadır.
İstanbul ili, Sancaktepe ilçesi, Osmangazi mahallesi
İlçe merkezine 1500 metre mesafededir.

Bosna Hersek Behram Begova Medresesi - Kardeş Okul Projesi
Diğer Hususlar
Okul kampüsü içinde Tatbikat Camisi olarak kullanılan Aziz Bayraktar Camii bulunmaktadır.