İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Aziz Bayraktar Anadolu İmam Hatip Lisesi

17-05-2019

SANCAKTEPE AZİZ BAYRAKTAR

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Okulumuz 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında öğretime açılmıştır. Arsası Hacı Aziz BAYRAKTAR tarafından satın alınarak üzerine Kur´an kursu amaçlı bir bina ve 10 daireli lojman yaptırılmıştır, daha sonra ise İmam-Hatip Lisesi olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.  İlk açıldığı ilk yıl 1200 öğrenci kayıt olmuş olup, kurucu okul müdür Şadi ÇAMDAL'dır. 1997 Yılında kesintisiz sekiz yıllık eğitim başlayınca okulumuza kayıt yapılamamış, yıldan yıla öğrenci sayısı azalmıştır. 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında 230 öğrenciye kadar düşmüştür. 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde ise öğrenci sayısı 550 ´ ye ulaşmıştır.

Okulumuzun kurucusu Hacı Aziz BAYRAKTAR, okulun açıldığı zamandan beri her türlü maddi ve manevi desteği okula ve öğrencilere destek vererek okulun ayakta kalmasına, eğitim ve öğretimde kalitenin artmasına, mağdur öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesine çok büyük bir katkı sağlamıştır. Yaptırdığı lojman sayesinde okulda öğretmen eksikliği olmamış, eğitim ve öğretimin sürekliliği sağlanmıştır.

Okulumuzun öğrenci sayısı yoğun artış gösterdiğinden dolayı 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren okulumuz yeni yapılan binasına taşınmıştır.

Yeni Okulumuz, Sancaktepe Osmangazi Mahallesi'ndeki 23 dönüm arsa üzerine kurulmuş olup, tamamı akıllı tahtalarla donatılmış 38 derslik, Kuranı Kerim İhtisas Salonu, Fizik, Kimya, Biyoloji, Yabancı Dil, Bilgisayar, Resim, Müzik Laboratuvarları ve biri camii altında diğeri okul içerisinde amfi şeklinde olmak üzere 2 adet konferans salonu mevcuttur. 1 adet basketbol-voleybol sahası 1 adet kapalı halı saha tesisi ve 1 adet kapalı spor salonu bulunmaktadır. Bina içi ve dışı kameralarla donatılan okulumuzda kantin, tüm öğrenciye hizmete verecek yemekhane, zengin bir kütüphane, uygulama camii ve okul içi mescidi, engelli asansörleri ve lavaboları yer almaktadır.

Kuruluşundan günümüze kadar okulumuzda görev yapan müdürlerimiz ise şöyledir.

Şadi ÇAMDAL (Kurucu Müdür),

Gıyasettin ÇAKMAK,

Yusuf BÜYÜK,

Ali BAYRAM,

Dr. Şaban KARATAŞ,

Bekir BAYRAM,

Ahmet ULU

Serkan AY (Görevlendirme)

Osman TOKUR (Görevlendirme)

VE

Sami SARI.

Okulumuzda görev yapmış müdür yardımcılarımız;

Fahrettin ÖZKAN,

Enes ORUÇ,

Yakup SOLAK,

Cüneyt İNCE.

Halen devam eden müdür yardımcılarımız ise;

Recep KOCAMAN,

İsmail BİRCAN